KOKLAS LIFT

MAZI ANEBAINOYME ME ΑΣΦΑΛΕΙΑ -ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ ΣΑΣ -ΤΗΛ ΚΕΝ 210 97 36 119
www.koklaslift.gr
http://www.facebook.com/KoklasLift

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

1 ΧΛΜ ΚΤΙΡΙΟ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ


ΚOKLAS LIFT
TEXNIKH ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ
ΤΗΛ ΦΑΞ 210 97 36 119ΑΜ .ΕΞ. 6944 41 22 99
WWW.KOKLASLIFT.BLOGSPOT.COM

Το 1 χλμ θα φτάνει το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο σε πέντε χρόνια!

Ο πύργος αυτός θα κατασκευαστεί βόρεια της Τζέντα, στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας, και θα διεκδικεί επάξια την πρωτιά από το μέχρι σήμερα ψηλότερο κτίριο, το... Μπουρτζ Χαλίφα-φτάνει τα 828 μέτρα- που βρίσκεται στο Ντουμπάι.

Ο πανύψηλος πύργος θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο της αλυσίδας Four Seasons, διαμερίσματα και θα ενσωματώνει πολυτελή συγκροτήματα και γραφεία. Το κτίριο αυτό θα αποτελέσει και το παρθενικό κτίσμα της περιοχής, η οποία θα εξελιχθεί σταδιακά σε αυτό που αποκαλείται Kingdom City (Πόλη του Βασιλείου).
Η συνολική έκτασή της θα είναι 5,3 εκατομ. τετραγωνικά μέτρα, θα βρίσκεται βόρεια της Τζέντα, ενώ το σχέδιό της είναι εμπνευσμένο από ένα λουλούδι της ερήμου.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν σε περίπου 5 χρόνια.

Την κατασκευή θα αναλάβουν η Jeddah Economic Co- εταιρία συνδεδεμένη με την Kingdom Holding του πρίγκιπα Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ της Σαουδικής Αραβίας- και ο όμιλος Βin Laden.

Το «μήνυμα» του Πύργου

«Η κατασκευή αυτού του πύργου στη Τζέντα «στέλνει» ένα οικονομικό μήνυμα που δεν θα πρέπει να το αγνοηθεί», σχολίασε ο πρίγκιπας. «Έχει πολιτικό βάθος και λέει στον κόσμο ότι εμείς, οι Σαουδάραβες, επενδύουμε στη χώρα μας».

Τα σχέδια για την κατασκευή του Kingdom City αποκαλύφθηκαν το 2008, λίγο μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση. Το κλίμα ήταν τότε αρνητικό για επενδύσεις και εκφράζονταν αμφιβολίες για τις προοπτικές ενός τόσο μεγάλου έργου στην περιοχή.Όμως ο πρίγκιπας Αλουαλίντ, ανιψιός του βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει.

Ο Αλουαλίντ ελέγχει το 95% της Kingdom Holding και είναι ο πλουσιότερος άραβας επιχειρηματίας. Μεταξύ άλλων έχει μερίδια στις εταιρίες News Corp., Citigroup και Apple.


www.koklaslift.gr